Hobotnica, lignje ili tuna ?

Hobotnica, lignje ili tuna ? – provjereno, svježe i domaće u restoranu Padre.

 

 

Hobotnica – na salatu ili na žaru ?

 

Hobotnica je omiljeni mekušac mnogih koji kod nas ima više izvedbi. Hobotnica na salatu, hobotnica na žaru, gulaš od hobotnice..

 

Marinirana hobotnica na žaru – naš riblji specijalitet! Hobotnica odležava u marinadi od maslinovog ulja i raznih mediteranskih trava te se potom stavlja na žar. Podloga od cherry rajčice i rikole uz dodatak hrskavog ružmarin krumpira čini je savršenim ribljim obrokom!

 

Salata od hobotnice – najdraže hladno predjelo mnogih, idealna uvertira za razvoj dobrog ribljeg menija. Često pitanje koje dobijemo vezano uz salatu od hobotnice jest – ”da li ima krumpira”? 

NE! Naša salata od hobotnice je po dalmatinski.. Hobotnica, cherry rajčica i rikola ..malo začina i savršena salata je tu!

 

Salata Padre s pohanom hobotnicom – da li ste ikada jeli salatu s pohanom hobotnicom? Krakovi hobotnice koji se pohaju i stavljaju na salatu.. ? Prilika da probaš drugačiju verziju salate od hobotnice je tu, samo nas trebaš posjetiti. Jako zgodno jelo i za ”finger food” !

 

Gulaš od hobotnice – tko je rekao da je dobar gulaš samo od mesa? Kada probaš naš gulaš od hobotnice s palentom, brzo ćeš promijeniti mišljenje. 

 

 

             hobotnica na žaru                               salata s hobotnicom

 

 

Jadranske lignje – žar ili pržene ili tuna ?

 

Svježe jadranske lignje – na koji god način spravljene bit će odlične! Lignje žar s blitvom na dalmatinski ili pržene lignje s pomfritom – uvijek dobar izbor kada ste u nedoumici što od ribljeg izabrati.. isto vrijedi i za savršen tuna steak. Imperativ je na SVJEŽINI !

 

  jadranske lignje    pržene lignje  tuna steak

 

Ostali riblji specijaliteti

 

 

File orade ili brancina u škartocu s povrćem, oslić alla bakalar, bakalar na bijelo ili na mornarski, srdele, trljice, školjke, losos, špageti Padre na buzaru..  Riblja juha je prava riblja juha s komadima ribe, a našu krem od mrkve, kozica i đumbira moraš probati!

 

 

Tuna steak i jadranske lignje       file brancina u škartocu       oradalosos               Dagnje na buzaru    Špageti Padre na buzaru od kozica, vongola i liganja     

 

 

Naravno, popis ribljih specijaliteta je beskonačan. Ovisno o raspoloživosti kreiramo ponudu. Volimo reći da smo spoj kontinentalne i mediteranske kuhinje – dašak Paga u Zagrebu.

Podrijetlo s otoka Paga olakšava nabavu svježih ribljih namirnica koje koristimo pri kreiranju raznovrsne i ukusne ponude ribljih jela u Zagrebu ! ODLIČNA KOMBINACIJA!