Biftek, lungić – na malo drugačiji način.
Danas se osjećate dobro i imate dobar povod da se počastite ? Ili pak želite pojesti samo jedan dobar steak, jedan dobar biftek ?
Riješenje – Restoran Padre, Trnjanske struge 2!
Za mnoge hedoniste najbolji i najkvalitetniji komad mesa, gdje treba dobro paziti prilikom njegove pripreme jer mu se kvaliteta lako naruši. Priprema mu je ”uvjetno” jednostavna. Ne traje dugo, ali traži pažnju.
Najbolji okus i sočnost ima ako se pripremi da bude ”medium” pečen, što i naglasimo prilikom naručivanja. Naravno, različiti smo pa nam i pašu različite stvari, tako da ovo nije pravilo. Neki ljudi nisu ljubitelji da meso bifteka nije do kraja pečeno (žele ga ”well done” ili ”very well done”) ili pak spadaju u onu grupu koji žele da im se steak bifteka samo lagano okrene na žaru, skoro bez pečenja (žele ga ”rare” pečenog).
Kako ima izvedenica kod same pripreme, tako ima i raznih kombinacija istog.
Naš najpoznatiji je ujedno onaj koji se ne može probati na nekoj drugoj lokaciji u Zagrebu.
Biftek Padre u umaku od Paškog sira ! Paški sir, sirane rodnog nam otoka Paga ima svoj karakteristični miris i okus, koji se rastopi u ukusni, gusti i kremasti umak preko bifteka i pojača mu okuse na n-tu potenciju! A tek naši domaći kroketi uz taj ”sirni” umak … SAVRŠENO!
Biftek u umaku od zelenog papra, biftek u umaku od tartufate, biftek na salatu – tagliata, carpaccio od bifteka, tartarski biftek (po narudžbi) .. Izbora je puno.
Biftek na salatu – Tagliata – ukusan i zasitan obrok (a opet je salata haha, za sve one koje paze na ishranu). Tartar biftek ili carpaccio od bifteka, s našim domaćim prepečenim kruhom, maslacom idealno je predjelo dobrog mesnog menija.
Domaći njoki s biftekom i tartufatom – toplo predjelo ili glavno jelo. Ukusni, mesnati njoki koji se savršeno ljube s tartufatom i komadićima bifteka koji su dobro pečeni (za one koji ne vole rare ili medium pečen biftek).
Lungić – još poznat i kao ”lažni biftek” najmanje je masan i jako sočan komad svinjskog mesa. Mek je, čist i uživa najbolju kvalitetu od ostalog svinjskog mesa.
Stoga smo i njemu dali naš posebni ”touch”, koji možete kušati samo kod nas !
Lungić Padre – medaljoni lungića pohani u parmezanu preko kojih se rastapa mozzarella i pršut uz naše domaće mesnate njoke u umaku nam najdražeg Paškog sira ! Konkretan i kompletno obuhvaćen obrok, pun okusa, uz koji Vam treba samo dobra čaša vina.
Trudimo se svim jelima dati neki svoj posebni ”štih”, raditi na raznolikosti i truditi se da sve što serviramo bude domaće, ukusno –> ZA PAMĆENJE !
Posjeti nas jer želimo čuti i tvoje mišljenje o tome !